Fremgangsmåde
Flæsket skæres i tern og ristes lysebrunt i smør/olie. Tag dem op og
læg dem i ovnfast fad. Drys lidt mel over kødterningerne og brun dem i
fedtstoffet og læg dem i fadet. Drys med salt & peber. Snit løg,
porrer, gulerødder og hvidløg i tern og brun det i gryden. Fordel
grøntsagerne over kødet, drys med salt og læg krydderbukketten ved.
Hæld vin ved samt lidt bouillon ved, til kødet er dækket og læg låg
på. Sættes i ovnen ved 160c i 1 time. Skum skyen i gryden for fedt og
jævn den en anelse med meljævning. Brun skalotteløgene i 1 tb smør og
1 tb sukker. hæld 3/4 dl rødvin ved, og damp dem møre. Halver
champignonerne og damp dem 2 til 3 min. i smør sammen med saften af 1
citron. Når kødet er mørt fjernes krydderbukketten op, løg og
champignon kommes i, og sovsen smages til. Drys med hakket persille
og server med råstegte kartofler eller flutes. |