Fremgangsmåde
Stegen brunes i fedtstoffet, på alle sider i en stegegryde. Stegen
krydres godt med salt og peber. Løg og gulerødder skæres i mindre
stykker og lægges i gryden sammen med laurbærblad og peberkorn. Vin
og bouillon hældes over og varmen dæmpes. Simrer under låg i ca. 45
min. eller til et stegetermometer viser 60-65 grader. Kødet tages op
og hviler i ca. 20 min, før det skæres i tynde skiver. Stegeskyen
sies, og hældes tilbage i gryden. Saucen koges ind til ca. ½ liter.
Peberfrugt skæres i meget små tern og tilsættes. Majsstivelse udrøres
i lidt vand, piskes i og koges igennem. Saucen smages evt. til med
salt og peber. Tilberedningstid: 1½ time Heraf arbejdstid: 20 min Energi pr. pers: 1860 kilojoule (445 kcal) Energifordeling: Protein
38% - 42 g Kulhydrat 44% - 48 g Fedt 12% - 5 g Alkohol 6% - 5 g |